Mit tehetünk egészségünk érdekében?

2021.05.26

"MINDEN EMEBERI LÉNY KÉPES ÖNMAGÁT MEGGYÓGYÍTANI" (egy jó mondás a K-PAX - A belső bolygó c. filmből) 

Napjainkban nagyon fontos, hogy minél több mindent megtegyünk egészségünk védelme érdekében. A nyitásnak köszönhetően elindulnak a programok, rendezvények, amelyeken csak akkor tudunk nyugodt szívvel részt venni, ha vigyázunk egészségünkre, erősítjük immunrendszerünket, hogy minél ellenállóbbak legyünk a vírusokkal és baktériumokkal szemben. A táplálkozás az egyik olyan tevékenységünk, amellyel ugyanannyit árthatunk, mint amennyit tehetünk magunkért. Hatalmas a kínálat a boltok polcain, elárasztanak bennünket "csilli-villi" jól kinéző csomagolású ételekkel.... Kicsit talán el is kényelmesedtünk, meg hát kinek van annyi ideje, mindig főzni valami frisset, ezért a túlkínálat áldozataivá válunk. PONT EZT AZ ÉRZÉKENYSÉGÜNKET HASZNÁLJA KI AZ ÉLELMISZERIPAR. Ha csak belegondolok, hogy pl. a fagyik túlnyomó többsége zömében porból készül, kicsit feltuningolva gyümölcsökkel, és mennyit megeszünk belőle a nyár folyamán, elszomorodok. Pedig vannak olyan fagylaltok, amelyek "igazi" alapanyagokból készülnek, csak azokhoz kevesebb helyen jutunk hozzá. HA ELÉG TUDATOSAK VAGYUNK, és megnézzük a termékek összetételét, láthatjuk, hogy egyes "élelmiszerek" tele vannak mesterséges adalékanyagokkal, ízfokozókkal, cukorral, zsírral, melyek eltorzítják az ízlelésünket és ráadásul elvonási tüneteket is okoznak és felelősek a túlsúlyért. Ez az eltorzult ízlelés azt is okozhatja, hogy például egy friss zöldségnek már nem is érezzük a valódi ízét, vagy inkább íztelennek érezzük (és ezért megsózzuk...). Az elvonási tünetek miatt pedig túlesszük magunkat. Így természetes, hogy a (adalékanyagoktól, cukortól, nem megfelelő zsíroktól) mentes ételek először más, nem megszokott ízűek lesznek, vagyis hát az élelmiszerek eredeti ízeit érezhetjük. Én TERMÉSZETES ALAPANYAGOK HASZNÁLATÁRA TÖREKSZEM, sok haszontalan és káros alapanyagot száműztem a családi receptekből. Ráadásul már több éve vegetáriánus vagyok, így kerülöm a húst, az állati eredetű tejtermékeket is, emellett a fehér (mesterségesen felturbózott) lisztet és a finomított, fehér cukrot.  Ezzel erősítem az immunrendszerünket, és sok terheléstől szabadítod meg a szervezetünket. A természetes alapanyagoknak, az adalékanyag-mentes, ízfokozóktól stb. mentesített ételeknek köszönhetően minden belső szervünk lassan megtisztul, a testünk működése egyensúlyba kerül, így nyerhetjük vissza egészségünket, vitalitásunkat. Az egészséges ételek magas vitamin- és ásványianyag tartalmúak, magas rosttartalmúak, és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, és törekednek a szénhidrát és fehérje megfelelő egyensúlyára. Már többször "meggyógyítottam magamat", (és természetesen a hozzám fordulókat) pusztán az egészséges táplálkozással, egészséges élelmiszerekkel. Te is képes vagy rá, próbáld ki! 

...és ha már ELINDULTÁL AZ ÚTON, NE FORDULJ VISSZA! FELADNI MINDIG KÖNNYEBB, MINT KITARTANI - tudom, hogy ez egy hosszú út, DE MEGÉRI, hisz AZ EGÉSZSÉGÜNK A TÉT - Kérdéseiddel KERESS BÁTRAN!

© 2020 Holistic Training&Coaching. Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el